pedagogjobb.se

Logga

Assistant Principal

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Assistant Principal

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

IES Liljeholmen 

Vi letar efter en erfaren och passionerad tillförordnad biträdande rektor med lärarbakgrund till vårt Management Team för att för att delta i skolans främjande arbete kring IES vision, värderingar och etos. Du deltar aktivt i den systematiska kvalitetsutvecklingen inom skolan och arbetar nära rektor, Academic Manager och Student Care Manager

Vi är en framgångsrik tvåspråkiga skola, med akademiskt motiverade studenter och en dynamisk och professionella kollegor. Vi tror på IES ethos, Tough Love, höga akademiska förväntningar och tvåspråkighet svenska/engelska. För att nå dit vi vill, tror vi starkt på att vi alltid ha en positiv attityd, genom att använda Grit och beslutsamhet i allt vi gör. Skolans motto är Calm, Clear and Consistent inom alla områden. 

Rollen som biträdande rektor:

- Stödjer rektorn i skolans dagliga drift, i samarbete med Academic Manager, Student Care Manager och vår andra biträdande rektor.
- Övervakar rutiner med fokus på att skapa en lugn och säker skolmiljö: upprättar, motiverar och implementerar strategier för studenter tillsammans med skolledningen. Tillsammans med Academic Managare främjar implementeringen av ATL,(tillvägagångssätt för lärande) i både undervisningsmiljön och utanför klassrumsmiljön: du coachar och leder lärarnas utveckling inom Classroom Leadership och utbildar hela kollegiet för att främja vår säkra och lugna inlärningsmiljö.
- Arbetar nära med Student Care Manager, Academic Manager och Special Ed. Koordinatorer för att säkerställa elevens utbildnings- och sociala behov tillgodoses i skolan. Kontakter med externa myndigheter och bygger relationer med supporttjänster i samhället.
- Genomför utvecklingssamtal och lektionsobservationer årligen som en del av skolans kvalitetsarbete, samt som grund för lönerevisoner.
- Utvecklar likabehandlingsplanen (ETP) och krisplanen tillsammans med AP och Student Care Team
- Arbetar nära med elevhälsan kring skolans hälso- och säkerhetspolicy och rutiner.
- Organiserar och deltar i konferenser och Open House-dagar, och stöttar vid utvecklingssamtal och informationsdagar för föräldrar.
- Tillsammans med rektorn leder och utvecklar du aktiviteter som syftar till att öka skolmoral samtidigt som de främjar interaktionen mellan elever och personal, såsom eventuella utflykter och temadagar utöver andra skolfrämjande aktiviteter.
- Hanterar och utveckla vårt introduktionsprogram för nya lärare. 
- Leder och stödjer Heads of Houses för att säkerställa att vårt House-system uppnår sitt mål att skapa en känsla av gemenskap och laganda.
- Arbetar nära med vår Academic Manager för att stödja och utveckla våra Förstelaärare i deras uppdrag

Vi letar efter en kreativ och lösningsorienterad ledare som en i ett ledarskapsteam som tillsammans med våra Middle Management hanterar skolans dagliga drift. Vill du leda genom att vara en förebild i alla lägen? Sök då tjänsten. 

Tjänsten är ett vikariat främst fram till 1/8 med chans till förlängning.

Dela detta jobb

Logga
Assistant Principal

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB