pedagogjobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm är en av fyra orter i landet som har ett Riksgymnasium för Rörelsehindrade (RgRh) för drygt 35 ungdomar med omfattande rörelsenedsättning. Verksamheten innefattar skola, elevhem och habilitering. Habiliteringen består av ett tvärprofessionellt arbetslag på 13 personer. Vi finns i nya fräscha lokaler på S:t Eriks gymnasium vid Fridhemsplan.

Arbetsbeskrivning

Som arbetsterapeut vid RgRh ingår du i ett arbetslag bestående av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logoped, kuratorer och psykologer. Arbetet sker i samarbete med andra yrkeskategorier på skolan och elevhemmet. Du arbetar med förebyggande, förbättrande och kompenserande åtgärder så som träning i vardagliga aktiviteter, anpassning av miljö, utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt information och rådgivning till eleven och dennes nätverk. Varje elev har ett tvärprofessionellt team runt sig, som ansvarar för att ge stöd i det dagliga livet, på fritiden och i vuxenblivandet. Dina insatser utgår från ungdomarnas individuella behov, men vi har även insatser på gruppnivå. Insatserna ska vara tillgängliga under skoldagen, men kan även utifrån behov utföras övriga tider.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av och kunskap om ungdomar med svår rörelsenedsättning samt arbete inom habilitering är meriterande.

Du bör vara bra på samverkan och samarbete, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du bör kunna planera och lägga upp din arbetsdag på egen hand och samtidigt vara flexibel och snabbt kunna strukturera om. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Utdrag ur belastningsregister krävs.
För mer information är du välkommen att kontakta verksamhetschef Kaisa Lilja 08-508 426 41.
Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsterapeut Habilitering Riksgymnasiet för Rörelsehindrade

Ort
Utgår

2019-08-08

Ansök nu

Dela detta jobb