pedagogjobb.se

Ambulerande förstelärare i förskolan med särskilt uppdrag

Ansök nu

Ambulerande förstelärare i förskolan med särskilt uppdrag

Om tjänsten
Har du engagemang och stort intresse för att utveckla undervisningen i förskolan? Vi söker dig som vill utveckla undervisningskvaliteten i förskolan. Som ambulerande förskollärare med kompetens i matematik och svenska kommer du att arbeta med att planera och genomföra kompetensutvecklingsinsatser mot personal samt genomföra planerade aktiviteter i barngrupperna runt om i kommunen. Den här annonsen gäller 3 heltidstjänster som förstelärare i förskolan med särskilt uppdrag.

Mer specifikt kommer arbetet innebära att du ska tillsammans med andra två kollegor leda och genomföra utbildningsinsatser i barngrupperna 4-5 år i kommunen. Detta utifrån det obligatoriska kartläggningsmaterialet i förskoleklass, Hitta matematiken och Hitta språket samt bedömningsstödet i årskurs 1. Du förväntas även uppmuntra samt inspirera till utveckling av ämnesmetodik i matematik och svenska.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare/ tidigarelärare med dokumenterad kompetens inom både matematik och svenska. Tjänsten kräver att du har en betydande erfarenhet i yrkeslivet och att du av arbetsgivaren bedöms som särskilt skicklig i din yrkesutövning. 
Vi förväntar oss att du kontinuerligt underhållit och utvecklat din kompetens inom ämnesområden matematik och svenska och kan därför betraktas som en kunskapsresurs för andra. Din pedagogiska insikt är mycket god och du är väl insatt i förskolans uppdrag och styrdokument. Likaså är du väl förtrogen med IT som pedagogiskt verktyg. 
Som person är du lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Du är strukturerad och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du behöver också ha körkort och tillgång till bil.

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. 
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. 

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för våra barn och ungdomar i ett 1-16- årsperspektiv, dvs för öppen förskola, förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem, särskola och skola årskurs 1-9.

Dela detta jobb

Ambulerande förstelärare i förskolan med särskilt uppdrag

Kalmar kommun - Omsorgsförvaltningen och Socialförvaltningen