pedagogjobb.se

Alviksskolan söker legitimerad lärare i Bild

Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-18

Ansök nu

Alviksskolan söker legitimerad lärare i Bild

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande. Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Alviksskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma som är integrerad i Stockholms enda F-9 skola för elever med hörselanpassning. Skolan har cirka 1000 elever och här jobbar cirka 180 anställda med att sätta eleven i fokus under hela skoldagen. Vi vill att våra elever ska lyckas i livet genom att få en bra start på Alviksskolan. Våra medarbetare är engagerade, har en stor vilja att utveckla och förbättra skolan. Vi tar gemensamt ansvar på skolan för att göra roliga saker och trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med kollegor och elever! På Alviksskolan har vi ett formativt förhållningssätt, vi gillar att utveckla nya undervisningsmetoder för att mötet mellan elever och oss vuxna på skolan ska bli så bra som möjligt.

Läs mer på http://alviksskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare på som ska undervisa i bild 4-9. För närvarande är tjänsten i årskurs 4-6. Tre av dessa klasser är våra hörselklasser.  Du kommer att ingå i ett arbetslag och kommer ha en kollega i ämnet. Tjänsten kan även innehålla mentorskap.

På Alviksskolan arbetar vi både språkutvecklande och formativt i samtliga ämnen och vi vill att du bidrar i detta förhållningssätt. Du kommer även ingå i ett ämnesteam som tillsammans implementerar aktuell skolforskning i undervisningen. Din grundsyn präglas av att du ser möjligheter och har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Vi arbetar för att förbättra våra resultat och vår måluppfyllelse. Vi behöver dig som är skicklig, ambitiös, och redo att göra det där lilla extra för att barnen ska nå sin fulla potential. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika typer av läromedel, bland annat digitala läromedel.

Kvalifikationer

Du ska vara behörig lärare i årskurs 4-9 med en hög kompetens och du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i ämnet bild. Som lärare har du unika möjligheter att påverka och bidra till elevernas utveckling utifrån dess egna förutsättningar och du ska kunna ta tillvara och utveckla den kompetens som finns i klassen. Som person är det viktigt att du är ansvarskännande och har uppnått en personlig mognad, är initiativrik och empatisk. Du ska också vara tydlig en ledare som har lätt för att skapa goda relationer till elever, föräldrar och kollegor. Meriterande är om du har behörighet att undervisa i andra ämnen som till exempel idrott och hälsa.

Övrigt

Intervjuer kan ske under annonseringstiden.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons

kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Alviksskolan söker legitimerad lärare i Bild

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen