pedagogjobb.se

Aktivitetsledare inom genus/jämställdhet till UngPuls

Ort
Utgår

2021-08-17

Ansök nu

Aktivitetsledare inom genus/jämställdhet till UngPuls

Om arbetsplatsen

Drivs du av Puls och Passion så kanske du är vår nya medarbetare?

UngPuls är en främjande och frivillig verksamhet för målgruppen 13-25 år som bedrivs i de prioriterade områdena Berga, Ryd och Skäggetorp. I samverkan med andra kommunala verksamheter, organisationer och föreningar erbjuder vi ett brett utbud av organiserad fritidsverksamhet som är aktivitetsstyrd. Verksamheten utgår från mötesplatser som är utformade och anpassade för målgruppen. Vi verkar på många mötesplatser i området.

UngPuls drivs av Kulturscener och Ungdom och är en relativt ny enhet inom Kultur- och Fritidsförvaltningen. I Kulturscener ingår verksamheterna Agora, Kulturcentrum Skylten, Sagateatern, Arbis och Dansens Hus. Ungdom är indelad i tre delar: Ung Puls 13-25 år, Riktade verksamheter 13-25 år och Ungdomsarenor 13-18 år.

Vi söker nu en ny roll som aktivitetsledare med inriktning genus och jämställdhet.

Arbetsbeskrivning

Som aktivitetsledare ansvarar du för att tillsammans med andra kommunala verksamheter, föreningar och organisationer se till att unga/unga vuxna 13-25 år får en meningsfull fritid. Ditt uppdrag är att coacha unga till egen organisering och omvärldsbevaka, d.v.s. hålla dig uppdaterad i forskning/nyheter inom din inriktning. Du leder demokratiska processer i verksamheten. 

Fokus i din tjänst kommer att vara att arbeta med jämställdhet- och genusfrågor för hela UngPuls. Du kommer lyfta perspektiv så att dessa frågor genomsyrar hela verksamheten. En större del i detta arbetet är kopplat mot UngPuls riktade tjejverksamhet “Systrar”, då vi vill att tjejer ska våga ta plats på den offentliga arenan. Vi värnar om kvinnors och mäns lika makt och möjlighet att påverka sina egna liv och samhället.

Verksamheten ska bedrivas utifrån ett salutogent och främjande förhållningssätt.

I tjänsten ingår även att samarbeta och organisera fritidsverksamhet för målgruppen i samverkan med andra kommunala verksamheter, föreningar och organisationer. Du arbetar områdesbaserat och är en del av att utveckla mötesplatser i området. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Frågor gällande denna tjänst kan ställas under v.28-29. Intervjuer kommer hållas i slutet av augusti/början av september.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad beteendevetare, fritidsledare med inriktning genus/jämställdhet eller har en annan adekvat utbildning. Du har kunskap och erfarenhet inom genus och jämställdhet. 

Du har dokumenterad erfarenhet från fritidsverksamhet för unga i åldern 13-25 år och har arbetat med att coacha unga människor till egenorganisering. Erfarenhet av samverkan med exv. föreningar, organisationer och kommunala verksamheter är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av kulturella uttryck.

Som person är du utåtriktad och social i arbetsmässiga sammanhang och har lätt för att bygga goda relationer. För denna tjänst krävs att du har ett driv och tänker utanför boxen samt sätter upp mål och jobbar mot dem. Du har ett engagemang för ditt arbete och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.   

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7378

 

Dela detta jobb

Aktivitetsledare inom genus/jämställdhet till UngPuls

Linköpings kommun