pedagogjobb.se

Administratör till Katedralskolan

Ort
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Administratör till Katedralskolan

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Katedralskolan är Nordens äldsta gymnasieskola, grundad redan 1085. Vi har drygt 1500 elever och 160 anställda. Våra elever erbjuds högkvalitativ utbildning på sex olika program, alla högskoleförberedande. Som administratör kommer du att ingå i en arbetsgrupp som består av totalt fyra administratörer och en administrativ chef. Du jobbar också nära rektor som har det ekonomiska ansvaret. Katedralskolan ligger i centrala Lund och nås lätt med allmänna kommunikationer.

Arbetsuppgifter

Katedralskolan i Lund söker en skicklig administratör med lång erfarenhet av bokföring, redovisning och ekonomiadministration. Erfarenhet av HR-arbete är meriterande. Rollen är en nyckelfunktion med varierade arbetsuppgifter. Genom din placering på vår expedition finns du i själva centret av vår skola. 

Arbetet innebär:

  • Löpande bokföring, månadsavstämning och hantering av kundfakturor
  • Framtagande av underlag inför uppföljningsarbete och ekonomisk support till olika personalgrupper
  • Uppföljning och ombokningar i samband med bokslut
  • Stöd vid hanteringen av externa projekt
  • Digital support till personal inför olika typer av inköp
  • Hantering av manuella reseräkningar, friskvårdsbidrag, resebokningar m.m.
  • Personaladministration kopplat till vårt HR-system
  • Chefsstöd i HR-frågor
  • Stöd vid rekrytering och introduktion av ny personal
  • Receptionsarbete och andra administrativa uppgifter kan förekomma

Vi söker dig som

Den administratör vi söker har en ekonomisk gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper och gedigen praktisk erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har stor vana vid verksamhetsnära ekonomiarbete och löpande ekonomiadministration. Tjänsten kräver att du kan arbeta självständigt och ta stort eget ansvar samtidigt som god samarbetsförmåga behövs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Flexibilitet och initiativförmåga är två viktiga egenskaper i din roll. Du är skicklig på att strukturera och planera ditt arbete, och du är lyhörd för verksamhetens behov. När du ser förbättringsområden har du möjlighet att bidra med egna lösningar. Vi ser det som en god merit att du har erfarenhet av liknande arbete inom skola eller kommun. 

Du är även en van datoranvändare då arbetet kräver god digital kompetens och att du har förmåga att ta dig an nya digitala system. Erfarenhet av ekonomisystemet Raindance är tydligt meriterande. Vi ser också gärna kunskaper i Personec-P, Excel och olika skoladministrativa system.

Du har lätt för att samarbeta och få kontakt med såväl ungdomar som vuxna. I ditt arbete möter du dagligen elever, lärare, skolledare och övriga yrkesgrupper inom skolan. Därför söker vi dig som har god social kompetens och ett professionellt sätt. Det är viktigt att du kan samverka med olika personalgrupper för att ge bästa möjliga service. Du ska även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Katedralskolan är en trivsam arbetsplats mitt i Lunds centrum. Här får du goda kollegor och möjlighet att vara del av ett välfungerande och trevligt team. Lunds kommun har tjänstepensionsavtal och erbjuder flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag.

Då urval och intervjuer sker löpande, ser vi gärna att du inte dröjer med att skicka in din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 2021-01-01 eller efter överenskommelse

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Referensnummer

2020/854

Kontaktperson(er)

Åsa Katarina Björkman, 046-359 76 40

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via Lunds kommuns växel, 046-359 50 00

Dela detta jobb

Administratör till Katedralskolan

Lunds kommun - Utbildningsförvaltningen