pedagogjobb.se

2 biträdande rektorer till Björkhagens skola

Ansök nu

2 biträdande rektorer till Björkhagens skola

Arbetsplatsbeskrivning
Björkhagens skola är en F-9 skola som ligger söder om söder, mitt i grönskan på gränsen till Nackareservatet. Skolan har ca 980 elever och 140 medarbetare som arbetar i årskursvisa arbetslag. Vi har ett elevhälsoteam med alla professioner. Mottot för vår skola är kunskap och hjärta. Det innebär att för oss står barnens utveckling i centrum och vi skapar en trygg miljö där vi känner gemenskap och kan utvecklas. Genom att inspirera och skapa nyfikenhet, möta eleverna där de är och utifrån deras egna förutsättningar, skapar vi en skola där alla kan lyckas och nå långt i sin kunskapsutveckling. För att lyckas med vårt uppdrag har vi på djupet förstått att det är genom samarbete vi erbjuder den bästa skolgången för våra elever. På Björkhagens skola är arbetet tillsammans överordnat individen och samarbetskulturen är synlig och självklar. Vi har utvecklat en organisation och arbetssätt som möjliggör för våra pedagoger att samarbeta kring eleverna i både arbetslag och i ämnesteam.

Arbetsbeskrivning
Då två av våra kollegor ska lämna oss för nya utmaningar så söker vi nu nya kollegor. Som biträdande rektor ingår du i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor, biträdande rektorer och administrativ chef. Den ena tjänsten är med ansvar för F-3. Mot F-3 finns två biträdande rektorer som delar på ansvaret skola/fritids. Den andra tjänsten är mot 4-6. För bägge tjänsterna gäller: I tjänsterna arbetar du på delegation från rektor i ledning och planering av arbetet inom skolan, bidrar till utveckling av skolans verksamhet, ansvarar, på uppdrag av rektor för tilldelat stadie ,ansvarar för personal : arbetsledning, rekrytering, arbetsmiljö, genomför medarbetar - och lönesamtal, ansvarar för elever på tilldelat stadie: elevhälsoarbete, har god kännedom om skolans styrdokument , har elevernas bästa i fokus i alla lägen.

Kvalifikationer
Ledarskapet kräver att du är effektiv i att kommunicera med medarbetare och att du har både elever, medarbetare och verksamhet i fokus.

Vi vill att du har;

  • Akademisk examen inom utbildning och pedagogik.

  • Erfarenhet ifrån skolans styrdokument och god kännedom om läraruppdraget i grundskolans alla stadier

  • God kommunikativ förmåga och IT-kunskap.

  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

  • Erfarenhet av att arbeta i ledande position med personalansvar.

Meriterande är om du har ledarskapsutbildningar som exempelvis rektorsutbildningen och/eller Stockholms stads ledarskapsutbildning.

Du är engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Som person är du positiv, stabil och självgående. Vi vill även att du har god samarbetsförmåga och är tydlig i ditt ledarskap. Vidare är du mål- och resultatinriktad, strukturerad och har en empatisk förmåga.

Dela detta jobb

2 biträdande rektorer till Björkhagens skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen