pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Skolan 
Björknäs grundsärskola/gymnasiesärskola är en skola för elever med flerfunktionsnedsättningar. Skolan ligger i Saltsjö-Boo Nacka kommun, i ett naturskönt område nära vatten och skog. Vi arbetar i ljusa lokaler där inredning och material utgår ifrån elevens behov och förutsättningar. Inom verksamheten finns det en specialförskola med sex barn, grundsärskola med tjugo elever samt en gymnasiesärskola med 4 elever.

Vi söker nu en pedagog till en av enheterna där det idag går åtta elever, fyra inom grundsärskolan och fyra inom gymnasiesärskolan inriktning individuella programmet. I klassen arbetar idag två lärare och åtta elevassistenter.

Arbetssätt
Vi arbetar utifrån grundsärskolan/gymnasiesärskolans läroplans inriktning mot grundsärskolans fem ämnesområden och gymnasiesärskolans Individuella program. Inom skolan har vi en helhetssyn på eleven där träning, kommunikation och samspel utvecklar och främjar elevens behov och utveckling. Vi har ett nära samarbete med Specialpedagogiska skolmyndigheten när det gäller pedagogisk utveckling och fortbildning av personal men även Syncentralen samt Habiliteringen som regelbundet kommer ut till skolan.

Arbetsuppgifter
Att tillsammans med övriga pedagoger ansvara för den pedagogiska verksamheten på skolan. Många av skolans elevassistenter har lång erfarenhet av att arbeta inom träningsskolan. Tillsamman med elevassistenterna formar du en skoldag utifrån varje elevs särskilda behov och utveckling.

IT
Vi arbetar mycket med IT-hjälpmedel som till exempel datorpekskärmar, iPad och Smartboard med eleverna. På enheten finns också två IT-resurser som stöttar upp personalen.

Personal
Träningsskolan har hög personaltäthet och det finns en bred pedagogisk kompetens och stor erfarenhet av att arbeta med barn som har flerfunktionsnedsättningar både bland pedagoger och elevassistenter. Vi har goda kunskaper i AKK och TAKK, alternativ kompletterande kommunikation vilket innefattar bland annat tecken som stöd och olika former av bildkommunikation, såsom PCS bilder och digitala bilder.

Kvalifikationer
Den lärare vi söker bör ha:
-  erfarenhet att ha arbetat med elever med flerfunktionsnedsättningar
-  erfarenhet av AKK och TAKK(vi har internutbildning på skolan kontinuerligt)

Anställning
  Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Finns möjlighet att arbeta 80%.
  Lön: Månadslön

Tillträde 
Snarast

Kontaktpersoner
Lennart Pilfalk biträdande rektor, 0704-318502
Marika Gyllander pedagog, 08-718 95 88

I Nacka bor drygt 94 300 personer och antalet ökar stadigt. Vår service präglas av effektivt resursutnyttjande, starkt medborgarinflytandeoch stor valfrihet. Inom alla verksamheter är ambitionen att skapa bästa förutsättningar för kreativitet, innovation och kunskapsdelning.

Märk din ansökan med Forskolejobb.se

Specialpedagog/lärare, förskollärare, fritidspedagog

Företag Nacka Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb