pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetsplatsbeskrivning

Sollefteå kommun ligger i natursköna Ångermanland där älvdalarna kantas av dramatiska nipformationer. Här kombineras närhet till bärrika skogar och småstadscharm med ett spännande näringsliv. I kommunen finns ca 20 000 innevånare, varav ca 8 400 bor i Sollefteå tätort. Junsele, Ramsele, Näsåker, Långsele och Undrom är exempel på livskraftiga samhällen i kommunen. Välkommen till oss!

Sollefteå kommun är sedan 2009 en rökfri arbetsplats - för hälsans skull!

Sollefteå grundsärskola bedrivs på Vallaskolan medan Sollefteå gymnasiesärskola bedrivs på Gudlav Bilderskolan. Gymnasiesärskolan erbjuder ett nationellt program.

Arbetsbeskrivning

Som rektor har du det övergripande ansvaret för elever, ekonomi och personal. Du ska i dialog med dina medarbetare formulera tydliga mål för verksamheten och arbeta strategiskt utifrån ett pedagogiskt ledarskap med tydligt fokus på framtidsfrågor och utvecklingsarbete. Det pedagogiska ledarskapet är en nyckelkompetens och av stor betydelse för hur framgångsrik en skola är.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att leda och utveckla pedagogisk verksamhet. Du har en högskoleutbildning, gärna en lärarexamen. Att Du har genomfört det statliga rektorsprogrammet är meriterande. Du har arbetat i flera år som skolledare och har därigenom skaffat dig en gedigen erfarenhet av att verka som chef.
Du har lätt att kommunicera i tal och skrift, har lätt att samarbeta och har en god förmåga att utveckla relationer både inom och utanför skolan. Vi uppskattar ett rakt och tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att engagera elever och personal.

Som person är du trygg i dig själv och i din ledarroll. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet, skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är öppen för dina medarbetares idéer och stolt över ditt arbete. Du är utåtriktad och har förmåga att se möjligheter till samarbete med andra aktuella aktörer.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Deltid

Tillträde enligt överenskommelse.
50 % (kan kombineras med annan chefsbefattning)

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner Anders Åkerman Verksamhetschef, för- och grundskola
070 - 675 83 33

Hans-Åke Eriksson Chef för Produktion
070-346 18 93

Håkan Byström Rektor, grundsärskolan
073 - 275 14 86

Facklig företrädare Fackliga representanter kontaktas via växeln
0620 - 68 20 00

Övrigt

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången Du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar Du Dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in Dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när Du fyller i Dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Rektor vid Sollefteå grundsärskola och Sollefteå gymnasiesärskola

Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb