Navigation


Klicka här för att se jobb inom din yrkeskategori.

Förskolechef till Farsta stadsdelsförvaltning och Fagersjö förskoleenhet

OBS: ANSÖKNINGSTIDEN HAR PASSERAT!

Visa aktuella jobb i denna kategori.

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. 

Farsta är ett växande område som utvecklas med ny bebyggelse. För närvarande bor det närmare******personer i cirka 25000 hushåll. Farsta stadsdelsområde består av stadsdelarna Fagersjö, Farsta, Farstanäset, Farsta strand, Gubbängen, Hökarängen, Larsboda, Sköndal, Svedmyra och Tallkrogen med sina skilda karaktärer av äldre småhusbebyggelse, 50-talsförort och Farstas höghus. 

I Farsta är det nära till både natur och till service och kommunikationer. På kort tid kan du vara ute i skog och mark eller vid någon av Farstas två sjöar Magelungen och Drevviken. Det tar cirka 20 minuter med tunnelbana till Stockholm city. Farsta centrum är en dynamisk stadsdel med ett aktivt kultur- och föreningsliv. Där finns också ett centrum med stort utbud från runt 150 butiker och restauranger. 

Farstas stadsdelsområdes kommunala förskolor kännetecknas av kompetent och engagerad personal med ett professionellt förhållningssätt. Verksamheten utgår från barnens perspektiv och bedrivs med struktur och variation för ett lustfyllt lärande. Stödenhetens resurssamordnare, resurspedagoger och psykolog finns som stöd för våra barn i behov av särskilt stöd, vår personal samt våra chefer. 

Vi söker nu en förskolechef till vår enhet i Fagersjö. 

Arbetsuppgifter:

Fagersjö förskolenhet består av fyra förskolor med sammanlagt 180 barn och 40 medarbetare. Med närhet till natur och med en målmedveten satsning utvecklar vi en verksamhet där alla trivs, inspireras och har roligt för ett lustfyllt och modernt lärande. Ledord för verksamheten är språk och kommunikation, utveckling och lärande, kultur och skapande, rörelse och hälsa. 

Uppdraget innebär ett nära och operativt ledarskap som skapar engagemang och delaktighet hos medarbetarna. Stor vikt läggs vid att medarbetarna trivs på sitt arbete och tycker att uppdraget är meningsfullt. 
Du kommer att leda en enhet i ett fantastisk mångkulturellt samhälle vilket ger dig och dina medarbetare möjlighet att befinna er i ett sammanhang där vår pedagogiska idé erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i spännande lärande utmaningar. Tillsammans skapar ni likvärdiga förutsättningar för barnens utveckling och lärande med fokus på de pedagogiska miljöerna och med stadens kvalitetsindikator som drivkraft. 

Du kommer att ansvara för ledning och planering av arbetet inom Fagersjös förskoleenheten. Du kommer att ha ansvar för personal, budget, arbetsmiljö, barnintag samt för ett förvaltande av kommunikationen med enhetens föräldrar. Du kommer att arbeta för ett nära samarbete med skolan och övriga berörda parter i närområdet. Du ingår i en chefsgrupp som en av sju förskolechefer och du sitter med i ledningsgruppen som arbetar tillsammans med avdelningschef och en controller mot uppsatta mål. Tillsammans ansvarar ni för att förskoleverksamheten i Farsta staddelsförvaltning, som kommer bli organiserad i sju resultatenheter, har en helhetssyn på barnens utveckling och lärande samt har en tilltro till alla barns förmågor. 

Kvalifikationer:

• Du ska ha akademisk utbildning från rektorsprogrammet eller alternativt vara under pågående studier. 
• Du ska ha en pedagogisk högskoleexamen med inriktning förskollärare eller lärare 
• Det är meriterande om du är utbildad specialpedagog 
• Du ska ha erfarenhet av förskoleverksamhet och dess styrdokument 
• Du ska ha kunskap i ekonomi och budgetarbete samt erfarenhet av ekonomisk uppföljning 
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 
• Det är meriterande om du har kunskap om stadens integrerade ledningssystem, ILS. 

Vid intervjun kommer vi att lägga stor vikt vid följande kompetenser: 

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat och förändrar din inriktning när målen ändrar sig. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. 

Du arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs. 

Välkommen med din ansökan.

Övrigt:

Farsta stadsdelsförvaltningen vill verka hälsofrämjande och erbjuder sina anställda olika förmånliga friskvårdserbjudanden, fria pedagogiska luncher samt att rökfri arbetsplats tillämpas. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. 

Vi har tagit ställning till val av rekryteringskanaler och använder oss endast av upphandlade leverantörer. All kontakt från annons- och rekryteringssäljare undanbedes.

Anställningsvillkor:

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Yrkeskategori:

Förskolechef

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Omfattning:

Heltid

Löneform:

Månadslön. .

Varaktighet:

Tillsvidare

Arbetstid: 

Dagtid. .

Tillträde:

******

Antal platser:

1

Förvaltning:
Farsta SDF - Farsta förskolor

Arbetsgivarens referensnummer:

A39176

Sista ansökningsdatum:

******

Skriv ut

Arbetsgivare

Plats

Anställningsform

- Heltid

Adress

Stockholms län

Utbildningsnivå

Universitet/Högskola

ID

1744377

Liknande jobb