pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Välkommen till Nacka kommunala skolor där vi vågar göra!
Vi är en av de främsta skolkommunerna som når goda resultat tack vare våra fantastiska medarbetare som vågar arbeta på nya sätt. Genom ny och beprövad pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi använder moderna tekniska hjälpmedel och fokuserar på att utveckla pedagogiken och metodiken för att använda tekniken på rätt sätt.

Hos oss får du utvecklas och har möjlighet till kompetensutbyte med våra 2600 andra medarbetare inom förskola och skola. Våra skolor och förskolor ligger med närhet till naturen men samtidigt inom pendlingsavstånd från Stockholm 

Björknäs grundsärskola är en skola för elever med flerfunktionsnedsättningar. Skolan ligger i Saltsjö-Boo/Nacka kommun i ett naturskönt område nära vatten och skog, integrerad inom Björknässkolans område. Vi arbetar i ljusa lokaler där inredning och material utgår ifrån elevens behov och förutsättningar. Inom verksamheten finns det en specialförskola med sex barn, grundsärskola med nitton elever samt en gymnasiesärskola med 7 elever. Vi söker nu två elevassistente. I klassen arbetar idag en speciallärare, en motorikpedagog och sex elevassistenter.

Arbetssätt:
Vi arbetar utifrån särskolans läroplans inriktning träningsskolans fem ämnesområden med eleverna. På vår skola har vi en helhetssyn på eleven där lek, träning, kommunikation och samspel utvecklar och främjar elevens behov och utveckling. Vi har ett nära samarbete med Specialpedagogiska skolmyndigheten när det gäller pedagogisk utveckling, fortbildning av personal, syncentralen samt Habiliteringen som regelbundet kommer ut till skolan.

IT:
Vi arbetar mycket med IT-hjälpmedel som till exempel datorpekskärmar, iPad och Smartboard med barnen. På enheten finns också en IT-resurs som stöttar upp personalen.

Personal:
Grundsärskolan har hög personaltäthet och det finns en bred pedagogisk kompetens och stor erfarenhet av att arbeta med barn som har flerfunktionsnedsättningar både bland pedagoger och elevassistenter. Vi har goda kunskaper i AKK och TAKK, alternativ kompletterande kommunikation vilket innefattar bland annat tecken som stöd och olika former av bildkommunikation, såsom PCS bilder och digitala bilder.

Kvalifikationer:
Den elevassistent som vi söker skall ha:
-  erfarenhet att ha arbetat med barn/elever med flerfunktionsnedsättningar
-  god fysik och kunna vara med vid t.ex.bad

Arbetsuppgifter:
Att tillsammans med övriga assistenter ansvara för den dagliga omsorgen av eleverna i klassen. Du kommer också att ha pedagogiska aktiviteter som är planerade av lärarna. Varje vecka badar eleverna och då är assistenterna med. Du kommer att få utbildning när det gäller olika sätt att använda tecken och bilder som stöd för eleverna.

Anställningsform:
Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100%. Tjänsterna kan komma att tillsättas av övertalig personal inom Nacka kommun.
Lön:
Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.
Hur ansökan görs:
Sista ansökningsdag 2015-09-17 genom att klicka på ANSÖK längst ner i annonsen eller via Nacka.se/Lediga jobb

Tillträde:
Snarast eller efter överenskommelse.

Kontakt person:
Lennart Pilfalk biträdande rektor
0704-31 85 02

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande

I Nacka bor drygt 95 000 personer och antalet ökar stadigt. Vår service präglas av effektivt resursutnyttjande, starkt medborgarinflytandeoch stor valfrihet. Inom alla verksamheter är ambitionen att skapa bästa förutsättningar för kreativitet, innovation och kunskapsdelning.

Elevassistent grundsärskola

Företag Nacka Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb